Hoppa till innehåll

Test Swazi Bush Shirt

Mångsidig fleece

Ja, vad kan jag säga.. Jag tycker om kläder från Swazi, de har länge tillverkat kläder som är anpassade för jakt under extrema klimat och de har tänkt till och gjort dem för det mesta praktiskta.

Jag har två fleecetröjor av modellen Bush Shirt från Swazi, jag har även köpt en till min fru. Den svarta har jag i hemmet och i trädgården som en helt vanlig överdragsfleece, den andra i färgen ”Tussock” har jag som mellanplagg i skog och under jakt.

De är väldigt lätta och sköna att bära, skulle man leva i en vindstilla värld så hade dessa varit på dygnet runt, även ute. Jag gillar hur ärmarna sluter åt kring handleden och att kragen är hög men det sitter inte för tight mot hals och nacke. Fickan är ganska liten och används inte så ofta, du får plats med en telefon eller en plånbok i fickan men inte mycket mer.

En sak som jag tycker är bra med dessa är att de är ganska långa och går ner över stussen, det ger lite extra värme när det är kallt.

Något som är både en för och en nackdel är att tröjan inte går att öppna hela vägen med dragkedjan, den går ner till en bit ovanför naveln. Detta gör att tröjan känns smidigare och bättre när den väl sitter på och det är lätt att öppna dragkedjan när det blir för varmt. Nackdelen är att det kan bli krångligt att klä på och av sig tröjan.

Man ser inte riktigt klok ut när man försöker hiva tröjan över huvudet och både t-shirt och allt annat följer med upp. Det är dock sällan man behöver ta av sig tröjan under jakt, eftersom att den ventilerar bra så räcker det gott och väl att dra ned dragkedjan.

För och nackdelar

Fördelar

 • Lätt
 • Smidig
 • Torkar snabbt
 • Bekväm att ha på
 • Snygg
 • Värmer bra

Nackdelar

 • Krånglig att ta av i fält
 • Inte vindtät
 • Liten ficka

Den kommer i flera olika färger och tröjan är väldigt mångsidig. Jag tycker väldigt mycket om mina Bush Shirts och använder dem dagligen, de finns vissa förbättringsområden men överlag så är jag mer än nöjd med dem. Man får inte heller glömma att Swazi lämnar livstids garanti på sina kläder, det är ett STORT plus.

Fakta

 • Tyg – 280gsm Polar Fleece
 • Lager – Mellan eller ytterlager
 • Primär funktion – Hög andningsförmåga
 • Väderförhållanden – Milt väder, torrt väder, kallt väder
 • Vikt – Storlek Large väger 400 gram.

To read this review in English, click here.