Hoppa till innehåll

Laga mat i skogen

Elden värmer din kalla kind, de blöta vantarna har du lagt på tork bara centimeter från vedkubbarna som brinner. Du känner hur hungern håller på att ta ut sin rätt efter flera timmar på pass, nu är du värd något gott och värmande.

Många nöjer sig med korv med bröd vid varje jaktlunch, även jag gjorde det i flera år. Visst är det enkelt och det kan vara gott om man väljer rätt korv. Men nu finns det så mycket enklare och roligare sätt att laga mat ute i skogen, varför då äta korv varje gång man är ute?

Innehåller annonslänkar från Outnorth och Weber.

Stekhäll

Jag tycker stekhällen är helt ovärderlig på jakten, tar inte mycket plats och du ställer den bara ovanpå vedkubbarna, inom minuter har du ett stekbord som du kan tillreda precis vad du vill, bara fantasin sätter gränserna.

De bästa stekhällarna kommer utan tvekan från Muurikka, de finns i tre storlekar.

48 cm – Perfekt för 4-6 personer. Köp din här.
58 cm – Perfekt för 6-8 personer. Köp din här.
78 cm – Perfekt för 8-10 personer. Köp din här.

Stekpanna

Det finns speciella stekpannor som tål att de ställs på öppen eld, detta är lite som en stekhäll fast i mindre format. Skall du laga mat till en person så är detta att rekommendera.

Outnorth har ett enormt stort utbud när det gäller stekpannor för öppen eld. Jag vill inte rekommendera en eller två stekpannor eftersom det är just ditt behov som styr. Se outnorth utbud här.

Grytor och ställningar

Det finns även smidiga ställningar som gör att du kan koka soppa och annat gott över en öppen eld. De brukar ha tre ben och en kedja som du kan hänga en gryta på.

Ska du köpa någon gryta för öppen låga så är det den här, helt fantastisk.

Gasolkök och grill

Detta är kanske det smidigaste sättet att tillreda en måltid i skogen, med ett gasolkök eller en grill. Du får upp värmen på nolltid och kan själv kontrollera hur varmt du vill ha det. Enkelt och smidigt, precis som man vill ha det ute i naturen?

Se Webers portabla grillar som är utmärkta att ha med sig ut i skogen.

Annars är gaskök och spritkök väldigt enkla och lätta att bära med sig om man ska iväg på längre turer. Se outnorths stora utbud här!

Tillbehör

Självklart behövs det ett antal tillbehör oavsett vad du väljer, en stekspade av bra kvalité är bra att ha, även en grilltång och en braständare.

En kvalitativ stekspade är ett måste när man lagar mat utomhus. Se Webers stekspade som är riktigt bra.

Även en grilltång är ovärderlig i skogen, speciellt om man steker eller grillar många korvar samtidigt.
Webers grilltång är att rekommendera!