Hoppa till innehåll

Kikare för jakt

Onödig vikt och otymplig eller ett ovärderligt verktyg att ha med sig vid jakt? Jag ger min åsikt om just kikaren.

Jag ska vara ärlig med er, till en början tyckte jag att kikaren var mest i vägen. Hänger man den runt nacken så dinglar kikaren okontrollerat när man svingar med geväret, ställer man den på marken blir den smutsig. Har du kvar den i väskan hinner du aldrig få upp kikaren när det behövs.

Det var lite så jag tyckte och trodde att det var. Jag har blivit äldre och lite klokare vilket har gjort att kikaren är nu ett ovärderligt redskap på jakten. Du kan se nyanser och du ser viltet långt innan viltet ser dig vilket ger dig så mycket mer tid att förbereda dig på.

Man behöver inte lägga en enorm summa pengar på sin kikare, jag använder min kikare dagtid och när solen skiner. Det ställer inte så stora krav på den kikare jag använder. Skall du använda kikaren vid skymning eller mörker får du vara beredd att betala lite mer.

Innehåller annonslänk från Outnorth.

Förstoring

Vilken förstoring är bäst för jakt, den frågan har man ställt sig så många gånger och man har aldrig fått något svar. Skämt åsido, jag tycker att 8 eller 10 gångers förstoring är en bra medelpunkt. Du vill inte ha för mycket förstoring, det gör att du tappar sikt kring omgivningen och har du för dålig förstoring så ser du helt enkelt inte lika långt.

Köp din kikare här.

Förvaring

Det finns väldigt bra väskor som du sätter utmed bröstet under jakten, de rekommenderar jag att du skall köpa.