Hoppa till innehåll

Jaktbyxor – Topplista för 2022!

Bästa jaktbyxorna för all typ av jakt

Jaktbyxor är i grunden en typ av friluftsbyxor, det finns många tillverkare på marknaden som tillhandahåller friluftsbyxor av bra kvalité, dock är det färre som tillverkar rena jaktbyxor. Man kan ställa sig frågan, behöver man verkligen ett par jaktbyxor om man ska jaga? Svaret är det beror på! Jag skulle säga att om du jagar mer än ett par dagar per år så bör du införskaffa dig ett par riktiga jaktbyxor, jagar du mer sällan så fungerar ett par friluftsbyxor. Man måste också fundera över vilken typ av jakt man ägnar sig åt, sitter du mest som passkytt så bör man köpa ett bar varmare byxor men om man går som hundförare så räcker det oftast med ett par byxor som är tunnare och ger mer rörelsefrihet. Man får också fundera över om man vill ha i goretex eller ett par byxor som blir vattenskyddade med hjälp av vax. Oavsett vilken typ av byxa man väljer och oavsett vilken typ av jakt man bedriver så måste byxorna vara tysta. Det gäller även om du ska jaga i ett par friluftsbyxor, låter de som en prasslande papperspåse så kan man lika gärna stanna hemma, för inget vilt kommer komma fram till passet. Nedan kommer en topplista med de bästa jaktbyxorna som idag finns på marknaden, oavsett vilken typ av jakt som skall bedrivas så kommer du hitta ett par lämpliga byxor här.

Innehåller annonslänkar från PN jakt och Outnorth.

1. Härkila Lagan Jaktbyxa
2. Fjällräven Hybrid Trousers
3. Swedteam Titan Classic Byxa
4. Härkila Jockfall Byxa
5. Swedteam Crest Thermo Classic
6. Swedteam Ridge Byxa
7. Pinewood Byxa Abisko 2.0
8. Pinewood Forest Camou Byxa
9. Pinewood Prestwick Exclusive Byxa

1. Härkila Lagan Jaktbyxa

En helt tyst byxa som är framtagen för klassisk Pyrschjakt med många smarta funktioner. Man brukar säga att dessa byxor är framtagna av jägare för jägare. Byxan har flera ventilationsöppningar och stora benfickor. Byxan har även stretchpartier för ökad rörlighet. Vattenavvisande tyg.

2. Fjällräven Hybrid Trousers

Med största sannolikhet så är detta de skönaste jaktbyxorna du kan äga och bära. Helt i stretch med förstärkta partier där det slits som mest. Känns bokstavligt talat inte som att man har några byxor på sig, en personlig favorit hos många jägare. Stora och rymliga fickor som gör att du får plats med allt som kan tänkas behöva under jakten. I mitt personliga par har jag vantar, buntband, fällkniv, extra magasin, hundkoppel, hundgodis, hundbajspåsar samt det vanliga, bilnyckel och mobiltelefon. Trots detta så finns det fortfarande gott om plats för mer utrustning. Det som gör att byxorna inte hamnar på förstaplats är att stretchmaterialet inte är vattentätt och det går bara att vaxa de förstärkta partierna. Dock helt fantastiska byxor och om man är medveten om dess nackdelar så går det inte att köpa bättre byxor.

3. Swedteam Titan Classic Byxa

En jaktbyxa i klassiskt snitt med ett tygmembran som kombinerar bästa andningsförmågan med vattentäthet. Praktiska stora fickor och bra ventilationsöppningar. En fantastisk byxa som inte kostar skjortan. Förböjda knän för ökad komfort samt praktiska knappar för den som vill använda sig av hängslen. Rekommenderas starkt!

4. Härkila Jockfall Byxa

Ett par riktigt slitstarka jaktbyxor som även är vattentäta. De har en praktisk HWp membran som gör dem vattentäta. Kommer med stora sidofickor. Lämpar sig till all typ av jakt. Klassisk design och du kommer kunna använda dig av dessa byxor i flera år framöver.

5. Swedteam Crest Thermo Classic

Byxor i klassiskt snitt med pratiska byxor. Du får precis det som krävs av ett par jaktbyxor men inte mycket mer. Det som gör dessa så bra är priset! Ett par bra jaktbyxor för ett väldigt bra pris.

Perfekta byxor för passkytten då de är fodrade samt vid och vattentäta med hjälp av ett speciellt membran

6. Swedteam Ridge Byxa

En praktisk och mångsidig jaktbyxa som är vind och vattentät med ett speciellt framtaget membram. Hela 10 000 vattenpelare och 10 000 gram/m2 på 24 timmar i andningsförmåga. En perfekt jaktbyxa helt enkelt. Ventilationsöppningar och två praktiska benfickor och två framfickor med dragkedja. Förbjöda knän och elastisk midja för ökad komfort.

7. Pinewood Byxa Abisko 2.0

En av de varmaste jaktbyxorna som finns på marknaden just nu, kanske inget man väljer som hundförare eller vid aktiv jakt men som passkytt och vid vakjakt så är dessa oslagbara! Vadderat foder och med vind samt vattentätt membran med förstärkningar vid benslut för minskat slitage. Du kommer garanterat inte frysa på passet när du jagar med dessa en vinterdag. Hängslen är avtagbar med hjälp av en dragkedja. Det bästa av allt är det låga priset.

8. Pinewood Forest Camou Byxa

Jaktbyxa i det lägre prisspannet, perfekt för dig med en mindre jaktbudget. Vind och vattentäta i ett tyst material. Ventilationsöppningar och partier med stretchmaterial.
10 000 vattenpelare och bra andningsförmåga. En smart egenskap är att det finns inbyggda patronhållare i benfickorna, både till hagel och kula.

9. Pinewood Prestwick Exclusive Byxa

Jämförelsens billigaste jaktbyxa som inte för den orsaken är dålig. En typisk jaktbyxa som har många praktiska och smarta funktioner, däribland tejpade sömmar för bättre motståndskraft mot väta samt patronhållare i benfickorna. Ett perfekt par byxor för den nyblivne jägaren.